Ochrana osobných údajov

       

Vyhlásenie o ochrane osobných údajov

 

Tešíme sa z Vášho záujmu o našu webovú stránku. Ochrana Vašej súkromnej sféry je pre nás veľmi dôležitá. Nižšie Vás podrobne informujeme o narábaní s Vašimi údajmi.

 

Prístupové údaje a Hosting

Naše webové stránky môžete navštíviť bez toho, aby ste uviedli údaje ohľadne Vašej osoby. Pri každom vyvolaní konkrétnej webovej stránky uloží webový server automaticky iba takzvaný Server-Logfile, ktorý obsahuje napr. názov požadovaného súboru, Vašu IP-adresu, dátum a čas vyvolania, prenesené množstvo dát a dopytovaného poskytovateľa internetových služieb (prístupové údaje) a zadokumentuje vyvolanie.

Tieto prístupové údaje sa vyhodnocujú výlučne za účelom zabezpečenia bezporuchovej prevádzky stránky, ako aj zlepšenia našej ponuky. Slúži to k ochrane našich - v rámci určitého zváženia záujmov prevažujúcich - oprávnených záujmov o korektné zobrazenie našej ponuky. Všetky prístupové dáta sa po ukončení Vašej návštevy na stránke vymažú.

 

Zisťovanie a používanie údajov k realizácii zmluvy a pri otvorení zákazníckeho účtu

Zisťujeme osobné údaje, ak nám ich dobrovoľne oznámite v rámci Vašej objednávky, pri nadviazaní kontaktu s nami (napr. prostredníctvom kontaktného formulára alebo e-mailu) alebo pri otvorení zákazníckeho účtu. Povinne vypĺňané políčka sú ako také označené, nakoľko v týchto prípadoch nutne potrebujeme údaje k realizácii zmluvy, resp. k spracovaniu Vášho nadviazania kontaktu alebo k otvoreniu zákazníckeho účtu a bez ich uvedenia nedokážete uzavrieť objednávku a/alebo otvoriť si účet, resp. nedokážete odoslať nadviazanie kontaktu. Aké údaje sa zisťujú, je viditeľné z príslušných vstupných formulárov. Vami oznámené údaje používame k realizácii zmluvy a k spracovaniu Vašich dopytov. Po úplnej realizácii zmluvy alebo po vymazaní Vášho zákazníckeho účtu obmedzíme Vaše údaje pre ich ďalšie spracúvanie a po uplynutí daňovo-právnych a obchodno-právnych lehôt uschovania ich vymažeme, pokiaľ ste výslovne nesúhlasili s ďalším užívaním Vašich údajov alebo pokiaľ si my nevyhradíme používanie údajov, presahujúce vyššie uvedený rámec, ktoré je zo zákona povolené a o ktorom Vás v tomto Vyhlásení informujeme. Vymazanie Vášho zákazníckeho účtu je možné kedykoľvek a môže sa uskutočniť buď prostredníctvom správy na nižšie popísanú možnosť kontaktu alebo cez konkrétnu k tomu účelu určenú funkciu na zákazníckom účte.

 

Ďalšie odovzdávanie údajov

Pre realizáciu zmluvy odovzdáme Vaše údaje zasielateľskej firme, ktorá je poverená dodávkou, pokiaľ je to potrebné pre dodanie objednaných tovarov. V závislosti od toho, ktorého poskytovateľa platobných služieb si zvolíte, odovzdáme kvôli realizácii platieb platobné údaje zisťované na tento účel zúčtovaciemu subjektu poverenému platbou a poprípade nami povereným poskytovateľom platobných služieb resp. zvolenej platobnej službe. Zvolení poskytovatelia platobných služieb si tieto údaje zisťujú čiastočne aj sami, pokiaľ si tam zriadite účet. V tomto prípade sa v objednávacom procese musíte u poskytovateľa platobných služieb prihlásiť s Vašimi prístupovými údajmi. V tomto zmysle platí Vyhlásenie o ochrane osobných údajov príslušného poskytovateľa platobných služieb.

 

Ďalšie odovzdávanie údajov poskytovateľom zasielateľských služieb

Pokiaľ ste nám počas alebo po Vašej objednávke udelili k tomuto Váš výslovný súhlas, odovzdáme na jeho základe Vašu e-mailovú adresu a telefónne číslo zvolenému poskytovateľovi zasielateľských služieb, aby tento mohol pred doručením za účelom ohlásenia dodávky resp. zosúladenia dodávky nadviazať s Vami kontakt. Súhlas sa dá prostredníctvom správy na nižšie popísanú možnosť kontaktu alebo priamo voči poskytovateľovi zasielateľských služieb na následne uvedenej kontaktnej adrese kedykoľvek odvolať. Po odvolaní vymažeme Vaše k tomuto účelu uvedené údaje, pokiaľ ste výslovne nesúhlasili s ďalším užívaním Vašich údajov alebo pokiaľ si my nevyhradíme používanie údajov, presahujúce vyššie uvedený rámec, ktoré je zo zákona povolené a o ktorom Vás v tomto Vyhlásení informujeme.

 

Aktuálni poskytovatelia zasielateľských služieb:

 

Slovak Parcel Service s.r.o.,  so sídlom Senecká cesta 1, 900 28 Ivanka pri Dunaji , IČO: 31329217, Zapísaný v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, Oddiel Sro. Vložka č. 3215/B

 

SCHENKER s.r.o., so sídlom Kopčianska 94, 851 01 Bratislava, IČO: 31 327 222, Zapísaný v Obchodnom registri Okresného  súdu Bratislava I, Oddiel Sro. Vložka č. 3041/B

 

Newslettre v e-mailoch a zasielanie osobne adresovanej reklamy poštou

 
 

Reklama cez e-maily s prihlásením sa k newslettru

Ak sa prihlásite k nášmu newslettru, použijeme k tomu potrebné alebo Vami osobitne oznámené údaje, aby sme Vám pravidelne posielali na základe Vášho súhlasu náš newsletter v e-maily.

 

Odhlásenie sa od newslettru je možné kedykoľvek a môže sa uskutočniť buď prostredníctvom správy na nižšie popísanú možnosť kontaktu alebo cez link v newslettri, určený na tento účel. Po odhlásení vymažeme Vašu adresu, pokiaľ ste výslovne nesúhlasili s ďalším užívaním Vašich údajov alebo pokiaľ si my nevyhradíme používanie údajov, presahujúce vyššie uvedený rámec, ktoré je zo zákona povolené a o ktorom Vás v tomto Vyhlásení informujeme.

 

Zasielanie osobne adresovanej reklamy poštou a Vaše právo na podanie námietky

Okrem tohto si vyhradzujeme používanie Vášho krstného mena a priezviska ako aj Vašej korešpondenčnej adresy pre vlastné reklamné účely, napr. na zasielanie zaujímavých ponúk a informácií o našich produktoch prostredníctvom listov poštovou cestou. Slúži to k ochrane našich - v rámci určitého zváženia záujmov prevažujúcich - oprávnených záujmov o oslovenie našich zákazníkov reklamou.

 

Reklamné zásielky vybaví konkrétny poskytovateľ služieb v rámci spracovania z nášho poverenia, ktorému za týmto účelom odovzdáme Vaše údaje.

 

Voči ukladaniu a používaniu Vašich údajov na tieto účely môžete prostredníctvom správy na nižšie popísanú možnosť kontaktu kedykoľvek podať námietku.

 

Cookies a analýza webu

S cieľom zatraktívniť návštevu našej webovej stránky a umožniť používanie určitých funkcií, aby sme ukázali vhodné produkty alebo kvôli prieskumu trhu, používame na rozličných stránkach takzvané cookies. Slúži to k ochrane našich - v rámci určitého zváženia záujmov prevažujúcich - oprávnených záujmov o optimalizované zobrazenie našej ponuky. Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa automaticky ukladajú do Vášho koncového prístroja. Niektoré z nami používaných cookies sa po ukončení session prehliadača, čiže po zavretí Vášho prehliadača (browseru), vymažú (tzv. session-cookies). Iné cookies ostávajú vo Vašom koncovom prístroji a umožňujú nám pri ďalšej návšteve znovu rozpoznať Váš prehliadač (perzistentné, pretrvávajúce cookies). Doba trvania uloženia je uvedená v prehľade v nastaveniach pre cookies Vášho webového prehliadača. Svoj prehliadač si môžete nastaviť tak, že budete o nasadení cookies informovaný a jednotlivo rozhodnete o ich prijatí alebo prijatie cookies pre určité prípady alebo generálne vylúčite. Každý prehliadač sa odlišuje v spôsobe, akým spravuje nastavenia pre cookies. Tento spôsob je popísaný v sekcii pomoc hlavného menu každého prehliadača, ktorá Vám vysvetlí, ako môžete meniť Vaše nastavenia pre cookies. Nájdete ich pre príslušné prehliadače pod nasledovnými linkami:

 

Internet Explorer™

https://support.microsoft.com/sk-sk/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies
 

Chrome™

http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=de&hlrm=en&answer=95647
 

Firefox™

https://support.mozilla.org/sk/kb/blokovanie-cookies

 

V prípade neprijatia cookies môže byť funkcionalita našej webovej stránky obmedzená.

 

Použitie Google (Universal) Analytics pre analýzu webu

Pre analyzovanie webovej stránky používa táto webová stránka Google (Universal) Analytics, čo je služba spoločnosti Google LLC (www.google.sk) pre analýzu webových stránok. Slúži to k ochrane našich - v rámci určitého zváženia záujmov prevažujúcich - oprávnených záujmov o optimalizované zobrazenie našej ponuky. Google (Universal) Analytics používa metódy, ktoré Vám umožňujú analyzovať používanie webovej stránky, ako napríklad cookies. Automaticky zistené údaje o Vašom využívaní tejto webovej stránky sa spravidla prenášajú na server Googlu v USA a tam sa ukladajú. Aktiváciou IP-anonymizácie na tejto webovej stránke sa pritom IP-adresa pred zasielaním v rámci členských štátov Európskej únie alebo v iných zmluvných štátoch Dohody o Európskom hospodárskom priestore skracuje. Len vo výnimočných prípadoch sa na server Googlu do USA prenesie plná IP-adresa a tam sa skracuje. V rámci Google Analytics z Vášho prehliadača zaslaná anonymizovaná IP-adresa sa zásadne nespája s inými údajmi od Googlu. 

 

Spoločnosť Google LLC má svoje hlavné sídlo v USA a je certifikovaná pod EU-US-ochranným štítom pre osobné údaje (EU-US-Privacy Shield). Aktuálny certifikát je tu k nahliadnutiu. Na základe tejto dohody medzi USA a Európskou komisiou konštatovala Európska komisia pre firmy certifikované pod Privacy Shield primeranú úroveň ochrany osobných údajov.

 

Môžete zabrániť zaznamenávaniu údajov, vyprodukovanému prostredníctvom cookie a vzťahujúcich sa na Vaše používanie webovej stránky (vrátane Vašej IP-adresy) na Googli, ako aj spracovaniu týchto údajov Googlom tým, že si stiahnete a nainštalujete prehliadačový plugin, ktorý je k dispozícii pod nasledujúcim linkom : https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

 

Reklama cez marketingové siete

 
 

Google Adwords Remarketing

Cez Google Adwords propagujeme túto webovú stránku tak vo výsledkoch hľadania na Googli, ako aj na webových stránkach tretích osôb. K tomuto účelu sa pri návšteve našej webovej stránky nasadzuje tzv. Remarketing Cookie od Googlu, ktorý prostredníctvom pseudonymizovaného Cookie ID a na základe Vami navštívených stránok automaticky umožňuje reklamu založenú na záujme. Slúži to k ochrane našich - v rámci určitého zváženia záujmov prevažujúcich - oprávnených záujmov o optimálne obchodné využitie našej webovej stránky.

 

Spracovanie údajov, ktoré by presahovalo tento rámec, sa uskutočňuje len v prípade, ak ste voči Googlu súhlasili s tým, že Váš webový a aplikácií sa týkajúci priebeh prehľadávania od Googlu sa previaže s Vašim účtom na Googli a informácie z Vášho účtu na Googli sa použijú na personalizáciu inzerátov, ktoré na webe vidíte. Ak ste v tomto prípade počas návštevy našej webovej stránky v Googli prihlásený, použije Google Vaše údaje spolu s údajmi Google Analytics k tomu, aby vytvoril a definoval zoznamy cieľových skupín pre Remarketing, ktorý je rozšírený na viac ako len na jeden prístroj. Za týmto účelom dočasne previaže Google Vaše osobné údaje s údajmi od Google Analytics so zámerom vytvorenia cieľových skupín.  

 

Google AdWords Remarketing je ponukou spoločnosti Google LLC (www.google.sk). Spoločnosť Google LLC má svoje hlavné sídlo v USA a je certifikovaná pod EU-US-ochranným štítom pre osobné údaje (EU-US-Privacy Shield). Aktuálny certifikát je tu k nahliadnutiu. Na základe tejto dohody medzi USA a Európskou komisiou konštatovala Európska komisia pre firmy certifikované pod Privacy Shield primeranú úroveň ochrany osobných údajov.

 

Kontaktné možnosti a Vaše práva

Máte právo na bezodplatné zodpovedanie otázok ohľadne u nás uložených dát k Vašej osobe, ako aj popr. právo na opravu, na obmedzenie spracúvania, na prevoditeľnosť údajov alebo na vymazanie týchto údajov.

 

Pri otázkach k zisťovaniu, spracúvaniu alebo využívaniu Vašich osobných údajov, pri informáciach, oprave, zablokovaní alebo výmaze údajov, ako aj pri odvolaní udelených súhlasov alebo námietke proti určitému použitiu údajov, sa prostredníctvom nižšie uvedených kontaktných údajov obracajte prosím priamo na nás.

 

Zodpovednou podľa čl. 4 ods. 7 GDPR je spoločnosť BDM group s.r.o., Horná 62/5, 974 01 Banská Bystrica, Slovenská republika.

 

Email pre komunikáciu ohľadom osobných údajov: obchod@bdmgroup.sk

 

Navyše existuje právo na podanie sťažnosti na príslušný Úrad na ochranu osobných údajov.

 

Právo na podanie námietky

Pokiaľ za účelom ochrany našich - v rámci určitého zváženia záujmov prevažujúcich - oprávnených záujmov spracúvame osobné údaje, ako bolo vyššie vysvetlené, môžete proti tomuto spracúvaniu namietať s účinkom pre budúcnosť. Ak sa toto spracúvanie uskutočňuje pre účely priameho marketingu, môžete toto právo, ako bolo popísané vyššie, kedykoľvek uplatňovať. Pokiaľ dôjde k spracúvaniu pre iné účely, právo na podanie námietky Vám prislúcha len pri existencii dôvodov, ktoré vyplývajú z Vašej osobitnej situácie.

 

Po úplnom alebo čiastočnom uplatnení Vášho práva na podanie námietky nebudeme už Vaše osobné údaje ďalej spracovávať na tieto účely, iba že by sme vedeli preukázať nutné právom chránené dôvody pre spracúvanie, ktoré prevažujú nad Vašimi záujmami, právami a slobodami, alebo ak spracúvanie slúži na uplatňovanie, realizáciu alebo na obranu právnych nárokov.

 

Toto neplatí, ak sa spracúvanie uskutočňuje pre účely priameho marketingu. Potom už Vaše osobné údaje nebudeme ďalej spracovávať na tento účel.

 

                                                                    10.Osobné údaje a ich ochrana

10.1.    Zmluvné strany sa dohodli, že kupujúci v prípade, že je fyzickou osobou,  je povinný oznámiť predávajúcemu v objednávke svoje meno a priezvisko, adresu trvalého bydliska vrátane PSČ, číslo telefónu a mailovú adresu.

10.2.    Zmluvné strany sa dohodli, že kupujúci v prípade, že je právnickou osobou, je povinný oznámiť predávajúcemu v objednávke svoje obchodné meno, adresu sídla a miesta dodania tovaru vrátane PSČ, IČO, IČDPH, číslo telefónu a mailovú adresu.

10.3.    Kupujúci si môže kedykoľvek skontrolovať a zmeniť poskytnuté osobné údaje, ako aj zrušiť svoju registráciu po prihlásení sa na internetovej stránke elektronického obchodu v časti Moje konto.

10.4.    Predávajúci týmto oznamuje kupujúcemu, že  zmysle ust. § 10 ods. 3 písm. b) zákona č. 122/2013 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „ZnOOÚ“)  predávajúci ako prevádzkovateľ bude v procese uzatvárania kúpnej zmluvy spracúvať osobné údaje kupujúceho bez jeho súhlasu ako dotknutej osoby, keďže spracúvanie osobných údajov kupujúceho bude vykonávané predávajúcim v predzmluvných vzťahoch s kupujúcim a spracúvanie osobných údajov kupujúceho je nevyhnutné na plnenie z kúpnej zmluvy, v ktorej vystupuje kupujúci ako jedna zo zmluvných strán.

10.5.    Kupujúci môže zaškrtnutím príslušného políčka pred odoslaním objednávky vyjadriť svoj súhlas v zmysle ust. § 11 ods. 1 zákona, aby predávajúci spracoval a uschovával jeho osobné údaje, najmä tie, ktoré sú uvedené vyššie a/alebo ktoré sú potrebné pri činnosti predávajúceho týkajúcej sa zasielania informácií o nových produktoch, zľavách a akciách na ponúkaných tovaroch a spracovával ich vo všetkých svojich informačných systémoch, týkajúcich sa zasielania informácií o nových produktoch, zľavách a akciách na ponúkaných tovaroch.

10.6.    Predávajúci sa zaväzuje, že bude s osobnými údajmi kupujúceho zaobchádzať a nakladať v súlade s platnými právnymi predpismi SR.

10.7.    Predávajúci vyhlasuje, že v súlade s ust. § 6 ods. 2 písm. c) ZnOOÚ osobné údaje bude získavať výlučne na účel uvedený v týchto obchodných a reklamačných podmienkach.

10.8.    Predávajúci vyhlasuje, že na iné účely ako je uvedené v týchto obchodných a reklamačných podmienkach bude získavať osobné údaje vždy osobitne na základe súhlasu kupujúceho a zároveň zabezpečí, aby sa tieto osobné údaje spracúvali a využívali výlučne spôsobom, ktorý zodpovedá účelu na ktorý boli zhromaždené a nebude ich združovať s osobnými údajmi, ktoré boli získané za účelom plnenia kúpnej zmluvy.

10.9.    Kupujúci udeľuje predávajúcemu súhlas podľa bodu 10.5 týchto reklamačných a obchodných podmienok  na dobu určitú do splnenia účelu spracúvania osobných údajov kupujúceho. Predávajúci po splnení účelu spracúvania zabezpečí bezodkladne likvidáciu osobných údajov kupujúceho. Súhlas so spracovaním osobných údajov môže kupujúci odvolať kedykoľvek písomnou formou. Súhlas zanikne v lehote 1 mesiaca od doručenia odvolania súhlasu kupujúcim predávajúcemu.

10.10.     Kupujúci bude pred odoslaním objednávky vyzvaný, aby zaškrtnutím políčka pred odoslaním objednávky potvrdil, že predávajúci mu dostatočným, zrozumiteľným a nezameniteľným spôsobom oznámil:

a)     svoje identifikačné údaje, ktoré sú uvedené v čl. 1. týchto obchodných a reklamačných podmienok,

b)    identifikačné údaje tretej strany, ktorou je spoločnosť, ktorá doručí kupujúcemu objednaný tovar tak, že tieto údaje sú uvedené v akceptácii,

c)     účel spracúvania osobných údajov ktorým je uzavretie kúpnej zmluvy medzi predávajúcim a kupujúcim,

d)    že bude spracúvať osobné údaje kupujúceho v rozsahu meno a priezvisko, adresu trvalého bydliska vrátane PSČ, číslo telefónu a mailovú adresu, ak je kupujúci fyzickou osobou a v rozsahu obchodné meno, adresu sídla a prevádzky vrátane PSČ, IČO, IČDPH, číslo telefónu a mailovú adresu, ak je kupujúci právnickou osobou,

e)    že požadované osobné údaje je kupujúci povinný poskytnúť.

10.11.      Predávajúci vyhlasuje, že bude spracúvať osobné údaje v súlade s dobrými mravmi a bude konať spôsobom, ktorý neodporuje ZnOOÚ ani iným všeobecne záväzným právnym predpisom a ani ich nebude obchádzať. Predávajúci vyhlasuje, že súhlas dotknutej osoby si nebude vynucovať a ani podmieňovať hrozbou odmietnutia zmluvného vzťahu, služby, tovaru alebo povinnosti ustanovenej predávajúcemu.

10.12.      Kupujúci má právo na základe písomnej žiadosti od predávajúceho vyžadovať

a)     potvrdenie, či sú alebo nie sú osobné údaje o jeho osobe spracúvané,

b)    účel spracúvania osobných údajov,

c)     vo všeobecne zrozumiteľnej forme informácie o spracúvaní svojich osobných údajov v informačnom systéme a o jeho stave v rozsahu:

i)      identifikačné údaje predávajúceho a zástupcu predávajúceho, ak bol vymenovaný,

ii)    identifikačné údaje sprostredkovateľa; to neplatí, ak predávajúci pri získavaní osobných údajov nepostupuje podľa § 8 ZnOOÚ,

d)    vo všeobecne zrozumiteľnej forme presné informácie o zdroji, z ktorého získal jeho osobné údaje na spracúvanie,

e)    vo všeobecne zrozumiteľnej forme odpis jeho osobných údajov, ktoré sú predmetom spracúvania,

f)     doplňujúce informácie, ktoré sú s ohľadom na všetky okolnosti a podmienky spracúvania osobných údajov potrebné pre kupujúceho na zaručenie jej práv a právom chránených záujmov v rozsahu najmä

i)      poučenie o dobrovoľnosti alebo povinnosti poskytnúť požadované osobné údaje; ak predávajúci získava osobné údaje kupujúceho na základe súhlasu kupujúceho podľa § 11 ZnOOÚ, oznámi jej aj čas platnosti súhlasu, a ak kupujúceho povinnosť poskytnúť osobné údaje vyplýva z priamo vykonateľného právne záväzného aktu Európskej únie, medzinárodnej zmluvy, ktorou je Slovenská republika viazaná, alebo zákona, predávajúci oznámi kupujúcemu právny základ, ktorý jej túto povinnosť ukladá, a upovedomí ju o následkoch odmietnutia poskytnúť osobné údaje,

ii)     informácie o tretích stranách, ak sa predpokladá alebo je zrejmé, že im budú osobné údaje poskytnuté,

iii)   okruh príjemcov, ak sa predpokladá alebo je zrejmé, že im budú osobné údaje sprístupnené,

iv)   formu zverejnenia, ak majú byť osobné údaje zverejnené,

v)     tretie krajiny, ak sa predpokladá alebo je zrejmé, že sa do týchto krajín uskutoční prenos osobných údajov,

g)    opravu jeho nesprávnych, neúplných alebo neaktuálnych osobných údajov, ktoré sú predmetom spracúvania,

h)    likvidáciu jeho osobných údajov, ak bol splnený účel ich spracúvania; ak sú predmetom spracúvania úradné doklady obsahujúce osobné údaje, môže požiadať o ich vrátenie,

i)      likvidáciu jeho osobných údajov, ktoré sú predmetom spracúvania, ak došlo k porušeniu ZnOOÚ alebo iného platného právneho predpisu SR.

10.13.     Kupujúci na základe bezplatnej písomnej žiadosti má právo u predávajúceho namietať voči:

a)    spracúvaniu jeho osobných údajov, o ktorých predpokladá, že sú alebo budú spracúvané na účely priameho marketingu bez jeho súhlasu a žiadať ich likvidáciu,

b)    využívaniu osobných údajov uvedených v § 10 ods. 3 písm. d) na účely priameho marketingu v poštovom styku, alebo

c)    poskytovaniu osobných údajov uvedených v § 10 ods. 3 písm. d) na účely priameho marketingu.

10.14.     Kupujúci na základe bezplatnej písomnej žiadosti má právo u predávajúceho namietať voči spracúvaniu osobných údajov v prípadoch podľa § 10 ods. 3 písm. a), e), f) alebo g) ZnOOÚ vyslovením oprávnených dôvodov alebo predložením dôkazov o neoprávnenom zasahovaní do jej práv a právom chránených záujmov, ktoré sú alebo môžu byť v konkrétnom prípade takýmto spracúvaním osobných údajov poškodené; ak tomu nebránia zákonné dôvody a preukáže sa, že námietka kupujúceho je oprávnená, predávajúci je povinný osobné údaje, ktorých spracúvanie kupujúci namietal, bez zbytočného odkladu blokovať a zlikvidovať ihneď, ako to okolnosti dovolia.

10.15.     Kupujúci na základe písomnej žiadosti alebo osobne, ak vec neznesie odklad, ďalej má právo u predávajúceho kedykoľvek namietať a nepodrobiť sa rozhodnutiu predávajúceho, ktoré by malo pre neho právne účinky alebo významný dosah, ak sa také rozhodnutie vydá výlučne na základe úkonov automatizovaného spracúvania jej osobných údajov. Kupujúci má právo žiadať predávajúceho o preskúmanie vydaného rozhodnutia metódou odlišnou od automatizovanej formy spracúvania, pričom predávajúci je povinný žiadosti kupujúceho vyhovieť, a to tak, že rozhodujúcu úlohu pri preskúmaní rozhodnutia bude mať oprávnená osoba; o spôsobe preskúmania a výsledku zistenia predávajúci informuje kupujúceho v lehote podľa ods. 10.18. týchto Obchodných podmienok. Kupujúci nemá toto právo iba v prípade, ak to ustanovuje osobitný zákon, v ktorom sú upravené opatrenia na zabezpečenie oprávnených záujmov kupujúceho, alebo ak v rámci predzmluvných vzťahov alebo počas existencie zmluvných vzťahov predávajúci vydal rozhodnutie, ktorým vyhovel požiadavke kupujúceho, alebo ak predávajúci na základe zmluvy prijal iné primerané opatrenia na zabezpečenie oprávnených záujmov kupujúceho.

10.16.     Ak kupujúci uplatní svoje právo písomne a z obsahu jeho žiadosti vyplýva, že uplatňuje svoje právo, žiadosť sa považuje za podanú podľa tohto zákona; žiadosť podanú elektronickou poštou alebo faxom kupujúci doručí písomne najneskôr do troch dní odo dňa jej odoslania.

10.17.     Kupujúci pri podozrení, že jeho osobné údaje sa neoprávnene spracúvajú, môže podať o tom oznámenie Úradu ma ochranu osobných údajov. Ak kupujúci nemá spôsobilosť na právne úkony v plnom rozsahu, jeho práva môže uplatniť zákonný zástupca.

10.18.     Predávajúci je povinný písomne vybaviť žiadosť kupujúceho podľa tohto čl. týchto obchodných a reklamačných podmienok, resp. vyhovieť požiadavkám kupujúceho podľa ZnOOÚ a písomne ho informovať najneskoršie do 30 dní od prijatia žiadosti alebo požiadavky.

10.19.     Obmedzenie práv kupujúceho podľa § 28 ods. 2 ZnOOÚ predávajúci bezodkladne písomne oznámi dotknutej osobe a Úradu ma ochranu osobných údajov.

10.20.     Predávajúci oznamuje týmto kupujúcemu, že v súlade s ust. § 15 ods. 1 písm. e) bod 3 a bod 4 ZnOOÚ pri spracúvaní osobných údajov kupujúceho sa predpokladá, že osobné údaje kupujúceho budú poskytnuté a sprístupnené nasledovným tretím  stranám, resp. okruhu príjemcov:

Slovak Parcel Service s.r.o.,  so sídlom Senecká cesta 1, 900 28 Ivanka pri Dunaji , IČO: 31329217, Zapísaný v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, Oddiel Sro. Vložka č. 3215/B

SCHENKER s.r.o., so sídlom Kopčianska 94, 851 01 Bratislava, IČO: 31 327 222, Zapísaný v Obchodnom registri Okresného  súdu Bratislava I, Oddiel Sro. Vložka č. 3041/B

24-pay s.r.o., so sídlom Kálov 356, 010 01 Žilina, IČO: 44 002 602, Číslo oprávnenia NBS: ODB-8835-5/2012, Zapísaný v Obchodnom registri Okresného  súdu Žilina, Oddiel Sro. Vložka č. 20187/L

10.21.     Informačné systémy elektronického obchodu predávajúceho sú zaregistrované v zmysle zákona č. 122/2013 Z. z. o ochrane osobných údajov. Identifikačné číslo: 201415733.